Filmvisning: Dokumentar om årets fredsprisvinner - Nadia Murad

Vi viser dokumentaren "On her shoulders" - om fredsprisvinner Nadia Murad, etterfulgt av en samtale mellom regissøren Alexandria Bombach og Nobels Fredssenters direktør Liv Tørres.  

Arrangementet er i samarbeid med HUMAN filmfestival og Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF). 

Stillbilde fra filmen "On her shoulders". Foto: Silje Viki (HUMAN IDFF 2018)

Billetter

Billettpriser: 120/112

Bestill billett

Følg arrangementet på Facebook

Omtale av filmen

Som 21-åring ble Nadia Murad fordrevet fra landsbyen i Nord-Irak der hun bodde med familien sin, og ble tatt til fange av IS, som holdt henne som sexslave.

Jesidiens ansikt utad: Murad tilhører nemlig jesidi-folket, en religiøs minoritet som IS har gjort det til sin misjon å utslette. Etter at hun på mirakuløst vis klarte å flykte fra kidnapperne, ble hun jesidienes ansikt utad.

I "On Her Shoulders" følger vi Murad når hun med fare for sin egen psykiske og emosjonelle helse går løs på oppgaven med å opplyse verdenssamfunnet om lidelsene hun selv gjennomgikk og som fremdeles pågår blant de svært utsatte jesidiene i Irak.

Murad når også bemerkelsesverdig langt i å få budskapet sitt hørt - men til hvilken pris?

Løfter refleksjonsnivået

Regissør Alexandria Bombach bruker bemerkelsesverdig lyddesign, flott foto og smart klipp til å avkle medienes jakt etter de mest grafiske detaljer, som gjør at On Her Shoulders løfter refleksjonsnivået også ut over jesidienes tragedie. Bombach har laget en rystende dokumentar om overmenneskelig mot, verdighet og pågangsvilje, og om en aktivists personlige offer.

Se trailer

https://www.youtube.com/watch?v=lT6EgVIGwDY

Arrangør

Nobels Fredssenter, HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival, BIFF - Bergen internasjonale filmfestival og VEGA Scene
Publisert 21. mai 2019 13:56 - Sist endret 21. mai 2019 14:46