Meldt savnet: Rettferdighet for jezidiene

I anledning 70-årsmarkeringene av FNs folkemordkonvensjon og FNs menneskerettighetserklæring retter vi søkelyset mot kunnskap og dokumentasjon som forutsetning for å sikre rettferd  og rettsvern for jezidier og andre minoriteter. 

Barn i flyktningeleir. Foto: Ebrahim Saeedi. © HL-senteret/Minority Network

Påmelding er påkrevd selv om arrangementet er gratis

Meld deg på 

Dette kveldsarrangementet vil være en møteplass mellom det norske jezidimiljøet; norske frivillige organisasjoner som er engasjert i jezidienes situasjon i Irak; og internasjonale eksperter på dokumentasjon av folkemord og seksualisert vold.

Representanter for jezidienes religiøse ledelse i Irak er også invitert.

Program

  • Åpningsinnlegg ved Baba Cawish, representant for jezidienes religiøse ledelse. Og internasjonal ekspert på folkemord, Sereta Ashraph.
  • Panel: Rettferd etter folkemordet: Hva må gjøres? Med jezidi-representanter, internasjonale eksperter og norske NGOer.
  • Dokumentarfilm (utvalgte klipp) om jezidiene, fra “The Return” regissert av Zahavi Sanjavi som tar opp situasjonen til Jezidi-flyktninger etter 2014, og fra Minoritetsnettverkets produksjon om Lalesh og det norske jezidisamfunnet.
  • Musikk: Xelil Derbas og andre jesidi-musikere basert i Tyskland

Moderator: Trude Falch, Norsk Folkehjelp og Revin Aswad, Jezidienes Kulturhus Norge

Følg arrangementet på Facebook

Irakisk kampsone. Illustrasjonsfoto: Seth Frantzman @ Flickr.com

 

Arrangør

Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret), Norsk Folkehjelp, Kulturhuset Jezidiene i Norge, Kirkens nødhjelp, Strefanusalliansen og Human-Etisk forbund
Publisert 21. mai 2019 13:56 - Sist endret 21. mai 2019 15:05