Låta som endret verden: MYRA

Noen låter har gjort mer enn å underholde. De har forandret verden. Nå får du muligheten til å oppleve en av låtene som har forandret verden - tolket av en av landets mest spennende artister.

Myra. Foto: Guro Sommer Værland

Noen låter blir stående igjen som symboler på viktige historiske begivenheter. Lydspor for sosiale bevegelser, som har inspirert samfunnsendringer og engasjement verden over.

Tema er ytringsfrihet

Nobel Fredssenter, i samarbeid med Øyafestivalen, inviterer til "Låta som forandret verden". En helt spesiell kveld der temaet er ytringsfrihet.

En rekke kjente band har gjennom tidene laget musikk som har tatt opp menneskerettigheter og ytringsfrihet, som da John Lennon sang Imagine, U2 sin Sunday, Bloody Sunday eller Get Up, Stand Up med Bob Marley & The Wailers.

Hemmelig låt

MYRA velger sin favorittlåt om ytringsfrihet, og fremfører den i løpet av kvelden sammen med flere egne sanger. Hvilken låt hun har valgt seg blir avslørt under selve eventet!

Låta blir utgangspunkt for en samtale mellom musikkjournalist Asbjørn Slettemark, Nobels Fredssenters Skole- og Formidlingssjef Toril Rokseth.

Med Erakers fotoutstilling som kulisse

Temaet for arrangementet er hentet fra utstillingen «Fortell verden om oss» av fotograf Rune Eraker, og arrangementet vil foregå med denne som fysisk bakgrunn. 

Praktisk info:

  • Gratis arrangement
  • Åpent for alle / sjekk av legitimasjon ved inngang –  de under 18 år blir markert
  • Dørene åpner 18:00

Arrangementet er støttet av Stiftelsen Fritt Ord.

Følg arrangementet på Facebook

 

Publisert 21. mai 2019 13:56 - Sist endret 21. mai 2019 15:06